LAATSTE BERICHTEN MASSAGE WEETJES

Massage voor pijnbestrijding.

Sep 26, 2023

Pijnbestrijding_massage_Nonaccentusmassage_Nieuwerkerkaandenijssel_zuidplas


Pijnbestrijding door een pammetje of eens massage proberen.


Vandaag viel bij mij op de deurmat het nieuwe magazine voor masseurs aangesloten bij het NGS met een mooi artikel over pijnbestrijding, zoals massage.
Een deel van dit artikel wil ik graag delen, omdat ik denk dat het belangrijk is voor mensen die pijn bestrijden na bijvoorbeeld een operatie door het innemen van voorgeschreven opiaten.


Massage als vorm van pijnbestrijding.

In Amerika overlijden er jaarlijks zo’n 220 mensen per dag als gevolg van een overdosis van een opiaat is er te lezen. Daar schok ik toch wel van. Het betreft 80.000 mensen per jaar. Het zou zo ernstig zijn dat er een nieuwe wet is aangenomen. Deze wet moet zorgen voor een betere vergoeding van andere vormen van pijnbestrijding.


Hoewel we in Nederland niet zo ver zijn dat andere vormen van pijnbestrijding gestimuleerd worden, zoals massagetherapie, kan het wel goed zijn om hier eens over na te denken.


“Massage kan effectief zijn om pijn te verminderen”


Naast massage zou ook accupunctuur en chiropractie kunnen werken als pijnbestrijding zowel bij chronische als acute pijn wordt geschreven in het rapport van Task Force uit 2019.


Het onderzoek dateert uit 2019. Oud nieuws zou je kunnen zeggen, maar het laatste nieuws is dat het nu in Amerika in de wet is opgenomen dat overige vormen van pijnbestrijding mogelijk moet zijn. Vormen van pijnbestrijding die veilig zijn en niet verslavend, zoals zo’n pammetje.


Preventief met massagetherapie aan de slag.


Naast pijnbestrijding is het ook zo belangrijk om preventief aan de gang te gaan en daarvoor de keuze te maken regelmatig die afspraak te maken bij een masseur. Niet alleen voor spierpijn, maar voor zowel de lichamelijke als mentale gezondheid. Het doet wel goed te weten dat er meer en meer positieve onderzoeken komen over massagetherapie in het westen. Het is voor veel mensen nog niet zo bekend hoe goed het voor je kan zijn.


Nog niet eerder bij Nonaccentus-massage geweest of is het al weer een tijdje geleden? Maak dan meteen die afspraak voordat je agenda (of die van mij op jouw eerstvolgende vrije dag) weer vol zit.